Robin Nupponen's blogg

Robin Nupponen's blogg

Premiär: Ofrekventa Frekvenser

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 11 aug, 2009 08:40
Slutfilm nr 2 från Stockholms Filmskola. Min roll på projektet var ljussättning och manus.


  • Kommentarer(0)//blogg.r-nu.com/#post479

Premiär: Förlovningskonsten

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 28 jul, 2009 11:15

Nu har premiären legat på sträckbänken tillräckligt länge. Idag kan ni se slutfilm nr 1 jag var med och gjorde på Stockholms Filmskola. Ett projekt som tog 6 månader att slutföra.
Kvalitén är inte den bästa för tillfället så jag rekomenderar inte att se i fullskärm. Men skruva gärna upp ljudet och efteråt kan ni väll skriv en kommentar nedanför vad ni tyckte!


  • Kommentarer(2)//blogg.r-nu.com/#post477

I väntan

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 10 jun, 2009 10:03
Tycker synd om er som läser bloggen som kanske inte kan/hinner se filmerna när jag är i Kalmar. Och eftersom vi inte tänker släppa ut dem på nätet riktigt än så ger jag er är lite smakprov.

Jag har redan visat bilder från Förlovningskonsten, så jag tog några printscreen-bilder från den andra filmen, Ofrekventa Frekvenser:

Lucas har även lagt upp soundtracket till filmen på sin MySpace hemsida. Nu är det dock så att det inte går att bädda in musikspelaren från MySpace (om det är någon som vet hur man gör kommentera gärna). Men ni kan lyssna på musiken här.

  • Kommentarer(0)//blogg.r-nu.com/#post470

Filmvisningen gav gott betyg

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 09 jun, 2009 11:50

Igår kväll visade vi upp filmerna som har tagit mig och mina fyra klasskamrater över 6 månader att färdigställa. Jag var lite nervös inför visningen. Förstår dem filmerna? Skrattar man på dem "rätta" ställen? Och framför allt, tycker dem om dem? Det var många frågor som skulle besvaras och när visningen var slut var det dags att mingla runt för att höra responsen.

Idag är jag otroligt lättad över det jag har hört. Skådisarna var väldigt nöjda, både med sig själva men även med oss. Lärarna (som vi har pratat med hittills) verkar possitiva och tycker att vi har utvecklats. Någonting som jag personligen tyckte blev det bästa var animeringen i "Ofrekventa Frekvenser" som inte bara såg mycket bättre ut nu på visningen än tidigare, men också att folk inte skrattade bort tanken utan tog verkligen åt sig av det som hände på duken. Visst det är en extrem sak men det är det som är meningen. Och att man inte lyfts ur filmen och att man blir nyfiken på vad som ska hända är det bästa betyg man kan få.

Förlovningskonsten kändes jätte bra den med. Det var dock alldeles för lågt ljud på kopian som störde mig otroligt men jag kan trösta mig med att det inte var vårt fel. Men även här hade publiken en bra respons och skrattade mycket och följde med bra i historien. Sen att den såg bäst ut av alla filmer på skolan är bara ett underbart plus i kanten.

Dem andra skolfilmerna var väldigt ojämna i kvalité. Ett tema var att hantera mycket svåra och starka känslor som tex. döden. Ett ämne som är otroligt svårt att få till på 8 minuter. För det mesta känns det hastigt och osamanhängande men det var ett par som fick till några fina scener.
En av mina favoriter var en termin 1 Studiofilm där man lekte med tanken att filmteamet spelade sig själva och stod på inspelningsplats och diskuterade var dem skulle göra för film.
-"Vi vill inte göra någon tråkig skolfilm" säger dem lite ironiskt medans alla står i en ring och röker cigaretter i motljus (för det är ju så coolt på film).

Ikväll ska vi har en lektion som heter "Överlevnadskurs", vi får se vad det är för spännande. Sen är det regiutvärdering i 2 timmar med en okänd lärare. Sen är det slut för min tid på filmskolan. Vi i gruppen ska käka middag imorgon och sen blir det hej då. Känns jätte konstigt. Att jag nu ska börja bo i Stockholm det vanliga viset och jobba och tjäna pengar. Det är aldrig fel med pengar (måste köpa mig en Mac så jag kan börja klippa hemma) men jag kommer att sakna att inte hålla på med ett projekt.

Imon ska jag fixa en kopia av filmerna och ta med dem den 15:e när jag kommer till Kalmar. Alla som vill se dem räcker upp en hand.

  • Kommentarer(5)//blogg.r-nu.com/#post469

Filmerna klara. Skolan klar. Vad nu?

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 06 jun, 2009 15:52
I torsdags klockan 12 så var våra två filmer officiellt klara. Därmed betyder det dock inte att vi kommer att fortsätta putsa på dem senare men det är i alla fall dem som kommer att visas på filmvisningen på måndag.

I tisdags var jag faktiskt på DI (skolan jag sökte till men inte kom in på) för första gången. Ärendet var att göra en slutmix på ljudet till Förlovningskonsten (som jag har klippt och ljudlagt). Det var grymt att sitta inne i en normalstor biograf och se och höra filmen så som det kommer vara i filmhuset. Det såg otroligt bra ut och ljudet är till 99% färdigt. Det finns lite grejer som ska justeras men så är det alltid. I det stora hela så är Förlovningskonsten definitivt den bästa film jag har varit med och gjort.
Den är inte bara snygg och välgjord utan har även en historia som har funkat från manus till färdig produkt, vilket vi tidigare aldrig riktigt har lyckats med.

På måndag är det alltså visning. Ska ta med mig Therese och Westergren som det ser ut nu. Har även pratat med Linda och Emelie om dem ville hänga på. Efter visningen så har jag bara en lektion till på tisdag sen så är det slut med filmskolan. Och nu måste jag börja söka jobb/praktik. Tror jag ska till skolan på onsdag och bränna ut filmerna så jag dels kan ta med till Kalmar för er där hemma att se men även för att kunna skicka iväg till bolag och producenter som CV. Men tills dess blir det jobba som gäller. Kommer nog söka nytt jobb eftersom jag inte har lust att jobba på Mataffären längre.

Vi får se hur det blir, nu ska jag snart till Therese och kolla på fotbollen. Sen blir det nog att försöka hinna med och rösta imon. Men vet dock inte på vem än...

  • Kommentarer(0)//blogg.r-nu.com/#post468

Bilder från slutfilmen "Förlovningskonsten"

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 12 maj, 2009 21:53


  • Kommentarer(2)//blogg.r-nu.com/#post464

Rekvisitabilder på "Ofrekventa Frekvenser"

Sthlm FilmskolaSkapad av Robin Nupponen 07 maj, 2009 11:04


  • Kommentarer(0)//blogg.r-nu.com/#post462
Nästa »